COMMUNICATIE PLAN

Communiceert u al voldoende met uw doelgroep? Om te communiceren met uw doelgroep is een communicatieplan een geweldig hulpmiddel. Met een plan kan communicatie structureel aangepakt worden om tot goede resultaten te komen. Heldere doelen en een structurele aanpak van de communicatie kan leiden tot meer zorgconsumenten en zelfs tot financiële besparingen!

 

Waar bestaat het communicatieplan uit?

Het communicatieplan wat wij maken bestaat uit 8 verschillende stappen:

1: Doelgroep bepalen
Waarschijnlijk is de doelgroep van uw organisatie al duidelijk. De communicatiedoelgroep kan echter wel verschillen van de marketingdoelgroep. Wilt u uw zorgconsumenten of de beïnvloeders bereiken?

2: Doelstellingen bepalen
Wij bepalen in overleg met u de doelstellingen aan de hand van het smart-principe. Het communicatieplan ontwikkelt realistische doelstellingen, welke met de rest van het plan altijd haalbaar zijn.

3: Communicatiestrategie
Wat wil u de doelgroep vertellen? Voor iedere doelgroep wordt er een communicatiestrategie gemaakt waarmee u hen het beste kunt bereiken. Bij welke doelgroep is welke eigenschap van uw dienst belangrijk?

4: Middelen/media
Per doelgroep worden verschillende middelen uitgekozen. Hoe wordt uw doelgroep het liefst bereikt? Online, offline of een mix tussen online en offline? Wij weten hoe u uw doelgroep op de meest effectieve manier kunt bereiken.

5: Planning
Een goede planning is essentieel. Welke middelen zet u wanneer in? Hoe wordt boodschap opgebouwd? Kiest u voor een piek of voor constante aanwezigheid? Daarnaast is het belangrijk dat de taken verdeeld worden, wie doet wat wanneer?

6: Begroting
De uitvoering van een communicatieplan vergt een investering. In de begroting kunnen kosten op een rij worden gezet. Essentieel om later te kunnen zien of de communicatie het juiste resultaat heeft behaald.

7: Monitoren
Door tussentijds te meten wat de communicatiecampagne oplevert, kan u kansen opleveren. Door bijtijds op te merken dat een campagne wel of niet naar verwachting gaat, geeft de kans om bij te slijpen tijdens de uitvoering van het plan.

8: Evalueren
Zijn de doelstellingen gehaald? Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? Na de communicatiecampagne, gaan we graag met u om tafel om te bespreken wat er een volgende keer beter kan.
Waarom Reclamebureau Zorg?
Onze communicatiespecialist hebben jarenlange ervaring met het schrijven van communicatieplannen voor zorginstellingen. Wij bewijzen dat met het juiste communicatieplan indrukwekkende resultaten behaald kunnen worden. Wij kennen de zorgconsument, het zorglandschap en wij zijn gespecialiseerd in zorgmarketing. U bespaart door onze efficiënte aanpak op uw budget. Bel ons vandaag nog voor een afspraak!