POSITIONERING

Weet u al wat uw (toekomstige) zorgconsument over u denkt? Positionering, ook wel branding genoemd, is meer dan een logo. Het gaat over de gehele persoonlijkheid van het bedrijf of het product. Uw bedrijf en zorgproduct/-dienst heeft een boodschap voor uw cliënt die een bepaald gevoel op kan roepen. Als uw positionering succesvol is, zal de zorgconsument uit uw doelgroep uw merk verkiezen boven dat van uw concurrent. Heeft u uw positionering helder?

Implementatie positionering
Een nieuwe positionering of verandering kan binnen een relatief korte tijd bedacht worden. Een positionering heeft echter tijd nodig om geïmplementeerd te worden binnen de organisatie en daarbuiten. Het beeld wat de consument van een organisatie of een product heeft, kan niet binnen een dag veranderen. Positioneren is een traject waar aandacht aan gegeven moet blijven worden. Medewerkers van uw organisatie blijven bijvoorbeeld altijd zichtbaar (of hoorbaar) en werken mee aan hoe het bedrijf zich positioneert.

Wat doen wij?
Een positionering bestaat uit een verzameling kenmerken en eigenschappen die wij verbinden zodat het een eigen plaats verwerft ten opzichte van concurrerende producten of diensten in het hoofd van de zorgconsument. Dit zorgt ervoor dat uw verhaal past bij de doelgroep en onderscheidend is. Wij kijken en vernieuwen waar nodig uw visie en ambitie en nemen de cultuur en identiteit van de organisatie onder de loep om tot een positionering te komen die echt bij uw bedrijf past. Behalve dat de doelgroep hierdoor geactiveerd wordt, creëert een heldere positionering ook

Behalve het ontwikkelen van een positionering, analyseren wij de huidige communicatiemiddelen en geven wij advies waar deze te verbeteren zijn. Daarnaast stellen wij een aantal communicatiematerialen voor om te ontwikkelen die naadloos aansluiten op de gekozen positionering. Bel ons vandaag nog voor een afspraak!