STRATEGISCH MARKETINGPLAN

Heeft u al een realistische en ambitieuze marketingstrategie? Een strategisch marketingplan is een marketingplan voor de langere termijn. Dit plan brengt de doelstellingen voor de komende drie tot vijf jaar in kaart en geeft daarnaast een helder inzicht in de kansen, bedreigingen, sterktes en zwaktes van uw bedrijf. Welke zorgconsument past het beste bij uw organisatie, hoe kan u uw doelgroepen bereiken en hoe zorgt u dat de voorkeur bij u ligt in plaats van bij de concurrent? Zoals u ongetwijfeld al weet, kan een strategisch marketingplan niet ontbreken in uw organisatie en is het een van de belangrijkste marketingbouwstenen van de basis.

Waar bestaat het strategisch marketingplan uit?
Het strategisch marketingplan beslaat zowel een interne als een externe analyse. In de externe analyse worden onder andere de omgeving, de markt en de directe en indirecte concurrentie behandeld. Tijdens de interne analyse worden de organisatie en haar diensten zelf geanalyseerd. Vervolgens worden de belangrijkste uitkomsten behandeld tijdens de een SWOT-analyse, welke de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van de organisatie op een heldere wijze in kaart brengt. Ten slotte worden de strategische keuzes gemaakt op basis van de uitkomsten van de SWOT-analyse. Wij geven advies hoe u uw sterktes goed in kunt zetten, uw zwaktes kunt minimaliseren, uw kansen kunt benutten en bedreigingen om kunt zetten in kansen. Ook geven wij advies hoe u uw doelgroep op de beste manier bereikt en hoe u in kunt spelen op de behoeften van de zorgconsument. Daarnaast ontwikkelen wij een doordachte marketingmix met zowel online en offline instrumenten om uw geformuleerde doelstellingen binnen de termijn te behalen.

Waarom Reclamebureau Zorg?
Onze marketingexperts hebben jarenlange ervaring met het schrijven van strategische marketingplannen voor zorginstellingen. Wij bewijzen dat met de juiste marketingstrategie indrukwekkende resultaten behaald kunnen worden. Wij kennen de zorgconsument, het zorglandschap en wij zijn gespecialiseerd in zorgmarketing. Dat betekent voor u wij snel kunnen schakelen. Bel ons vandaag nog voor een afspraak!